DVD

DVD - Kućanci

DVD Kućanci osnovano je na osnivačkoj skupštini 01.03.1959.godine na inicijativu Miladina Plavšić koji je bio  prvi zapovjednik društva, dok je prvi predsjednik bio Rade Lovrić. DVD Kućanci je u samim začecima svoga postojanja radilo u vrlo teškim uvjetima, gotovo bez vatrogasne opreme kao i adekvatnog prostora za smještaj. Posjedovalo se svega četiri uniforme i nekoliko vatrogasnih cijevina koje su se držale u hodniku mjesnog doma.

Opširnije...

DVD - VZO Magadenovac

Osnovana u mjesecu travnju 1994.godine u mjestu Lacići, a na inicijativu ondašnjeg legendarnog vatrogasca Joze Azenića – Joče, uz razumijevanje i pomoć   prvog načelnika Općine Magadenovac Slavka Mrganić, te odrađene administrativne poslove od strane matičara Branimira Cvetanić.
Za prvog predsjednika VZO je izabran Jozo Brkanić iz Kućanaca, za prvog zapovjednika Davorin Gašparić iz Lacića , a za tajnika Branimir Cvetanić iz Beničanaca, a ostali osnivači su još bili Vladimir Vuković iz Beničanaca i pok. Stjepan Vinković iz Lacića.

Opširnije...

DVD Lacići

DVD Lacići je osnovano 1934.godine na inicijativu tadašnjeg šumara dr.Aleksandra Orosz koji je ujedno bio i nabavljač prve vatrogasne štrcaljke na vuču konjske zaprege iz Austrije. Uz njega osnivači su još bili : Tomo Vinković izabran za 1. Predsjednika DVD-a i Franjo Kovačević izabran za 1. Komandira (zapovjednika) DVD-a, Roko Pačarić kao vježbatelj i Roko Vinković kao izvršni članovi.

Opširnije...

DVD Beničanci

Osnovano davne 1927.godine na inicijativu uglednih i poduzetnih mještana Stjepana Vidakovića, Roke Vidakovića, Nikole Pavlovića, Imre Brkanića, Ivana Bohak, Marka Kusturića i dr. društvo raste i razvija se na radost i sreću svojih mještana.
Od prve skromne opreme i prskalice koju je vukla konjska zaprega, pa preko prve traktorske cisterne te agregata „Savica“ i „Ziegler“ Društvo iz godine u godinu ojačava ne samo u članstvu nego i opremi te u smještaju vatrogasne opreme.

Opširnije...

DVD Šljivoševci

DVD Šljivoševci osnovano je 1928. godine na inicijativu desetak uglednih seljana Šljivoševaca koji su usvojili ideju dobrovoljnosti i humanosti. Arhivski dokumenti iz tog doba spominju Šarčević Pavu kao prvog osnivača društva. U početku svog rada vatrogasno društvo nije imalo svojih prostorija, te su se prvi sastanci održavali u privatnim kućama. Prvo spremište bilo je u općinskoj šupi- prostoriji za odlaganje svega i svačega koja je kao takova ustupljena vatrogascima te uređenja i prilagođena potrebama.
Godine  2008. društvo je proslavilo svoju 80-tu godišnjicu.

Opširnije...

Općina Magadenovac

Školska 1

31542 Magadenovac

Hrvatska

email: opcina.magadenovac@os.t-com.hr

Tel: +385 31 647 165

Tel: +385 31 647 170

Fax: +385 31 647 123

web: www.magadenovac.hr

Radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati

OIB: 47221079851

MB: 2680505

IBAN: HR8623400091857800008

Korisno

Top